بازاریابی در دنیای دیجیتال
در این مقاله قصد داریم در مورد بازاریابی صحبت کنیم تمرکز اصلی بر بازاریابی دیجیتال است .
بازاریابی چیست ؟واژه بازاریابی از دیدگاه مردم دارای تعاریف متفاوت می باشد . عده ای آن را تبلیغات می دانند و عده ای آن را فریب دادن مردم می دانند .
در واقع نمایش بازاریابی به صورت آهسته و پیوسته از طریق رسانه های مختلف همچون تلویزیون و فیلم انجام می شود و بازاریابی از نظر شما چه معنی دارد ؟
از نظر اساتید دانشگاه اینوز بازاریابی به صورت زیر تعرف می شود .
خانم تیفانی وایت : بازاریابی از نظر من روشی است که شرکت ها از آن برای قیمت گذاری و ارزش مشتریان در بازار و همین طور شلوغی و بازدید بازار از آن استفاده می کنند و حتی امتیاز تماس با شرکت و بازار محصولات را می دهند تا بگویند چه محصولی را می خواهند و محصولات چه طور بسته بندی می شوند و نمایش داده می شوند و آن ها این کار را با تشکیلات فیزیکی انجام می دهند و ماهیت برند را در بازار نمایش می دهند و همه کار ها انجام می شود تا داستانی در مورد برند و تفاوت آن با برند های دیگر ساخته شود .
یک روش معنی دار و هدفدار وارزشمند که شما را به این سمت می برد که هر محصولی را خرید نکنید بلکه یک محصول را خرید کنید تا به کیفیت آن پی ببرید .
خانم سل اوتنس : وقتی در مورد بازاریابی فک می کنم به اینکه چگونه محصولات و خدمات و بخصوص اینکه تجربیات به زندگی مشتریان ارزش می دهد فک می کنم و این ارزش ها ،ارزش های اجتماعی هستند که به زندگی مشتریان رضایت و لذت می دهند و به زندگی آدم ها کمک می کنندتا زندگی لذت بخش تر و فعال تری داشته باشند .
آقای هایدن نوئل : بازاریابی یعنی روابط با مشتری ها و تداوم این روابط از طریق تهیه کالا و خدماتی که در خور نیازهای مشتریان باشد .
با توجه به صحبت های بالا نقطه نظرات مختلفی در مورد بازاریابی وجو دارد ولی در بعضی از آن ها اتفاق نظر هم هست قبل از به ببرسی نقطه نظر ها بپردازیم یک تعریف رسمی از بازاریابی را براتون می گم .
بنابر تعریف انجمن بازاریابی آمریکا : بازاریابی به فعالیتی گفته می شود که در ان خدمات و محصولات و توانمندی های که برای مشتریان ، ارباب رجوع و شرکا در اختیار می گذارند در این حالت بازاریابی یک معامله قانونی با سود دو جانبه بین فروشنده و خریدار است .
اغلب فک می کنید که فروشنده شرکت و خریدار مشتری است . ولی انواع معامله b2b یا دو به دو بین دو شرکت هم وجود دارد برا نمونه خریدار محصولی را در خواست می کند همین طور می تواند خدمات ، نظرات و تجربیات را هم در خواست کند و خریدار در ازای این ها پول دریافت می کند علاوه بر این می تواند چیز های دیگر مانند توجه ، زمان و انرژی را بدهند .
این ها عجیب به نظر می رسند، خریداران برای اهداف حیاتی به فروشندگان پول می دهند به هر حال در این دو داستان دو امر بسیار مهم فراموش شده است :
اول اینکه مشتری ها نمی دانند که واقعا چه می خواهند و آن چه می خرند دقیقا متناسب با آنچه می خواهند هست یا نه ؟
دوم آنکه تعدادبسیار زیادی شرکت هستند که محصولات مشابهه ارائه می دهند
این دو عامل یعنی عدم اطمینان مصرف کننده و رقابت سفارشات پروسه بین ارئه دهنده و دریافت کننده را مشگل می کند
برای رفع مشگل عدم اطلاعات کافی خریدار در مورد محصولات ، فروشندگان امکانات خود را توسعه داده اند و یکی از این ابزار ها جعبه ابزار ۴p است .
مفهوم ۴p در سال ۱۹۶۰ توسط پرفسور جریمی مک کارتی از دانشگاه میشیگان ارائه شده است .
اگر چه در مورد بازاریابی که در مورد آن صحبت کردیم نقطه نظرات بسیار گوناگونی از نظر تعریف و مفهوم داشت ولی همه آن ها ۴p را مشخص کردند .
خانم تیفانی وایت : تعریف ۴p واقع مهم هستند به دلیل آنچه که مصرف کننده در بازار می بیند یا تجربه می کند در واقع تحت تاثیر تصمیماتی که در مورد قیمت کالا و کانال های توزیع و پخش آن ها و اثرات استراتژیک آن ها گرفته می شود .
به خاطر این دسته از عوامل که ما را متوجه ماهیت برند ها و آنچه که در نهایت مشتری ها استفاده می کنند و در مورد برند چه چیز های می دانند و چه حسی در مورد آن ها دارند وچه تصمیمی در نهایت می گیرند و آنچه در تعریف برند نیست و برندی را از برند دیگر متمایز می کند .
خانم سل اوتنس : وقتی در مورد بازاریابی بحث می کنیم بیشتر وقت ها یک سری قوانین و چارچوب های را در مورد ۴p در نظر می گیریم یعنی قوانینی در مورد محصول ، مکان ، فرصت های خرید و قیمت ها .
در ۶۰ سال گذشته با به کار گیری استراتژیک این ۴p بازاریابان سراسر دنیا قادر به آسان کردن معاملات شده اند .
اخیرا انتقلاب دیجیتالی برای بازاریابان و فروشنده ها و مشتری ها مجموعه ای از ابزار هوشمند فراهم کرده است مثل اینترنت، تلفن های هوشمند و پرینتر های سه بعدی .
در مقاله بعدی به توضیح و آزمایش بازاریابی ترکیبی با کمک اجزای ۴p می پردازیم .